13 april inloopavond ROC Kanaleneiland ‘Slim Wonen Kanaleneiland en Transwijk’

Persbericht 2016-04-01

Met kleine aanpassingen aan uw woning verdienen

(met uitnodiging MP3 in Nederlands, Turks, Berbers en Arabisch. Met dank aan Al Amal. En als afsluiter TV U in de Wijk )

Op 13 april kunnen Kanaleneilanders kennismaken met hoe geld bespaard kan worden in en rond de woning op de inloopavond ‘Slim Wonen’ in het ROC aan de Marco Pololaan. Zo spreken kinderen met wethouder Lot van Hooijdonk over energie besparen en daarmee verdienen door lagere stookkosten. Er zijn gesprekstafels over stadsverwarming en de relatie tussen gezondheid en wonen. De Wijkraad Zuidwest opent een klachtenmeldpunt. Er is een doorlopend programma en er is gratis soep met broodjes voor de bezoekers.

De inloopavonden ‘Slim Wonen’, zijn in de wijken Overvecht, Utrecht Zuid en Noordoost een succes gebleken: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”, zoals Johan Cruijff al zei. Zo is er in Overvecht na de inloopavond een bewonersmeldpunt stadsverwarming opgericht. Dat kan ook op Kanaleneiland en Transwijk vinden bewoners en organisaties. Zo neemt de Wijkraad Zuidwest klachten op.

Quiz Spelend leren

De avond start met de quiz ‘Energiekste Kanaleneilander’. Is de ramen dicht doen als de verwarming aanstaat slim? De winnaar ontvangt de hoofdprijs. De quiz wordt gepresenteerd door wijkraadslid Roland Goetgeluk. Aansluitend onthullen kinderen en wethouder Lot van Hooijdonk de Wijkweegschaal. Hoe scoort Kanaleneiland vergeleken met andere wijken in Utrecht? Spannend en leerzaam!

Gezondheid en wonen

Huisarts Ria van Bodegom van Gezondheidscentrum Kanaleneiland en een medewerker van Stadsbedrijven gaan in gesprek met bewoners. Hangen ventilatie, schimmel en gezondheid samen? Wat bespaart men op ziektekosten met goede ventilatie? En wat levert het op om het straatafval beter op te ruimen en de overlast van ratten tegen te gaan?

Stadsverwarming

Stadsverwarming staat hoog op de energieagenda. Ook bij bewoners zijn er kritische vragen over stadsverwarming. 13 april kunnen Kanaleneilanders en Transwijkers met elkaar, deskundigen en leden van het bewonersplatform stadsverwarming Overvecht met elkaar in gesprek. De Wijkraad Zuidwest opent een eigen meldpunt.

Programma inloopbijeenkomst

  • 17:00 Informatiemarkt met doorlopend gratis advies voor huurders en particulieren.
  • 17:00 Quiz: welke Kanaleneilander weet hoe je lekker én goedkoop kunt wonen.
  • 17:30 Onthulling Wijkweegschaal
  • 17:50 Gesprekstafel Gezond en Wonen
  • 18:30 Alles over zonnepanelen, workshop
  • 19:00 Slim Wonen: van 1e stappen tot Nul-op-de-Meter, workshop
  • 19:30 Gesprekstafel Stadsverwarming
  • 21:00 Einde

Praktisch

De inloopavond ‘Slim Wonen Kanaleneiland en Transwijk’ is op woensdag 13 april van 17.00 – 21.00 uur in het ROC, Marco Pololaan 2, Kanaleneiland. Aanmelden mogelijk: energie.wonen@utrecht.nl o.v.v.  ‘Slim wonen Kanaleneiland’. Meer informatie: SlimWonen

Uitnodiging in verschillende talen

 

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anne-Marie Zwanink

Mobiel: 06 24 88 14 29

A5 flyer inloopavond Kanaleneiland_DEF-1 A5 flyer inloopavond Kanaleneiland_DEF-2A3 inloopavond Kanaleneiland_DEF_arabischA3 inloopavond Kanaleneiland_DEF_TurksA3 inloopavond Kanaleneiland_DEF

Geef een reactie

Your email address will not be published.