Nieuwsbrief april 2017

 

Klik hier voor de html versie

Gemeente Utrecht logos

Gele balk

Nieuwsbrief Wijkbureau Zuidwest
April 2017

Jeu de boulesbaan Spaarnestraat

 

Jeu de boulesbaan Spaarnestraat

Onlangs is met een bijdrage uit het Initiatievenfonds de jeu de boulesbaan in de Spaarnestraat opgeknapt. De baan is niet alleen hersteld, maar ook verbreed. Er is een picknicktafel geplaatst en de struiken zijn gesnoeid. Het speelplekje is schoongemaakt en het geheel ziet er verzorgd uit. Kom op woensdagmiddag een kijkje nemen als de buurtbewoners daar spelen!


Duurzame Dinsdag op Het Schateiland

 

Duurzame Dinsdag op Het Schateiland

Nóg een leuk initiatief: sinds dinsdag 7 maart 2017 staat basisschool Het Schateiland in het teken van duurzaamheid. Vorig jaar zijn er op het dak van de school zonnepanelen geplaatst en daar is nu een gevolg aan gegeven. Vanaf nu wordt al het afval in de klassen verdeeld over drie afvalstromen:  papier, plastic en melkpakken en restafval. Dankzij een bijdrage uit het Initiatievenfonds is dit groots aangepakt! Er zijn nieuwe prullenbakken aangeschaft en het hele project werd door een fantastisch optreden van De Vuilnismannen, waarbij alle 340 leerlingen van de school een optreden voor de ouders met trommelen verzorgden, afgesloten. Bekijk hier een filmpje.


Terugblik Geldstromen door de Wijk Festijn

Op 30 maart 2017 vond in Krachtstation Kanaleneiland het Geldstromen door de Wijk Festijn plaats. Dit Festijn ging over kracht, de ontwikkeling van het Krachtstation, over ondernemers die hun krachten bundelen, wijk en wijkbewoners in hun kracht zetten, geldstromen opwekken en ombuigen en meer waarden halen uit lokaal vermogen en de geldstromen door de wijk. Bekijk hier een filmpje.


Wijziging ophaaldag huisvuil Pasen
OPGELET! Vanwege Pasen halen wij maandag 17 april 2017 geen huis-aan-huis afval op. U kunt dit afval aanbieden op zaterdag 15 april 2017. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl wanneer we bij u langskomen of download de afval-app. Van 18 tot 22 april 2017 halen wij het huisvuil op, op de dagen die u gewend bent.


Lichte Dagen OffensiefLichte Dagen Offensief

Vanuit Veiligheid is dit jaar van 27 maart tot en met 22 april 2017 het Lichte Dagen Offensief gepland. Dit is het derde opeenvolgende jaar waarin we fietsers op verschillende manieren bewust proberen te maken hoe fietsendiefstal voorkomen kan worden. Op 30 maart 2017 is een fietsgraveeractie georganiseerd bij de rotonde Rijnlaan/Waalstraat waar veel fietsers op af kwamen. Ook zijn er op diverse plekken in de hele stad tekstkarren neergezet met de volgende boodschap: “Zet je fiets goed op slot, gebruik altijd twee sloten”. In Zuidwest is dit op de kruising Balijelaan/Croeselaan/Vondellaan.


Uitnodiging 2e stadsgesprek Merwedekanaalzone op 19 april

Op 21 maart 2017 was het eerste stadsgesprek over de Merwedekanaalzone. Ruim 130 bewoners en belanghebbenden hebben volop meegepraat over het onderwerp ‘Wie willen hier straks wonen, werken en verblijven?’. Kom naar het tweede stadsgesprek over de Merwedekanaalzone op woensdagavond 19 april 2017 van 18:30 tot 22:00 uur in de Stadstuin aan de Europalaan 20. We gaan in groepen aan het werk met de volgende thema’s:

  • Mate van stedelijkheid;
  • Mobiliteit en energie;
  • Voorzieningen en functiemix;
  • Stedelijk wonen.

U kunt zich aanmelden voor het tweede stadsgesprek door vóór 14 april een e-mail te sturen naar merwedekanaalzone@utrecht.nl. Hoe het programma van de avond er precies uitziet, sturen wij u kort van tevoren.


Kunstproject van UniC op 20 april

Op donderdag 20 april 2017 vinden op meerdere locaties en tijdstippen bijzondere uitvoeringen plaats op het gebied van theater, dans, foto en muziek. Tweedeklassers van UniC gaan aan de slag met kunst en zo legt UniC verbindingen met de wijk, kunstenaars en maatschappelijke instellingen. Kom op donderdag 20 april tussen 10:30 en 11:30 uur naar Woonzorgcentrum Transwijk voor theater, tussen 14:30 en 15:30 uur naar Winkelcentrum Kanaleneiland voor dans, tussen 14:30 en 15:30 uur naar Bibliotheek Kanaleneiland voor een fototentoonstelling en vanaf 15:00 uur naar restaurant Kantien (in West) aan de Ravellaan 96 voor muziek.


Rivierenwijkfeest op 22 april

Op zaterdag 22 april 2017 vindt het Rivierenwijkfeest plaats van 10:00 tot 17:00 uur rondom de Merwedekade. Er is onder andere een grote rommelmarkt, muziek, eten en drinken, kinderactiviteiten en nog veel meer! De EHBO bevindt zich aan de Merwedekade en verdwaalde kinderen kunnen zich melden bij het podium op de Merwedekade ter hoogte van de Amstelstraat. Op vrijdag 21 april is er vanaf 18:00 uur een parkeerverbod tot en met zaterdag 22 april 18:00 uur in de Merwedekade, het Merwedeplantsoen en de Amstelstraat. Gelieve uw auto elders te parkeren.


25 jaar Bevrijdingsfestival in Utrecht

Het Bevrijdingsfestival Utrecht vindt dit jaar voor de 25e keer plaats, met onder andere Blaudzun, My Baby, Indian Askin Room Eleven, SKIP&DIE en Kenny B. En als in Park Transwijk de laatste tonen vervliegen, volg dan de muziek naar TivoliVredenburg voor de gratis afterparty! In Ronda en Pandora wacht een line-up van feestelijke dj’s en liveacts je op.

Volg ons Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt
Deel deze nieuwsbrief  
Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter