Nieuwsbrief april 2018

 

Gemeente Utrecht logos

Gele balk

Nieuwsbrief wijkbureau Zuidwest

April 2018
 

Kanaleneiland Noord, Kanaleneiland Zuid, Transwijk, Dichterswijk, Rivierenwijk en Merwedekanaalzone

Kanaleneiland frisse start!
Op 6 april hebben 80 basisschoolleerlingen, samen met bewoners uit de wijk Kanaleneiland, de wijk schoon gemaakt. Dit is één van de vele acties die we uitvoeren om de wijk schoon en fris te houden.Wil je ook meedoen? Meld je aan via: zuidwest@utrecht.nl


Feest in Rivierenwijk!
Op 22 april vierde het Rivierenwijkfeest haar 3e Lustrum! Aan en rond de Merwedekade was er een vrijmarkt, muziek van een draaiorgel, kon je sumo worstelen of een rondje met de brandweerauto rijden. We troffen het erg met het weer!


Mede mogelijk gemaakt door het Initiatievenfonds!
De bewoners van de Alexander de Grotelaan hebben een half jaar lang samengewerkt aan de realisatie van een buurtmoestuin. Zie hier het resultaat!

Wilt u ook een initiatief organiseren? Klik dan hier voor meer informatie.


Busje komt zo, busje komt zo!
Afgelopen week deden we de eerste test met bussen op de busbaan Transwijk. Eind 2019 rol je hier met je buskaart over het asfalt. Zie de website voor alle informatie.


Gewijzigde ophaaldagen afval

Vanwege Koningsdag (vrijdag 27 april) en Hemelvaart (donderdag 10 mei) veranderen de ophaaldagen van het afval dat in Utrecht huis-aan-huis wordt opgehaald. Deze wijzigingen gelden voor al het afval, dus voor restafval, groente,- fruit- en tuinafval, papier en karton en voor plastic, blik en pak. Check www.mijnafvalwijzer.nl voor de juiste dag in jouw straat. Voor alle informatie op een rijtje klikt u hier!


Save the Date!
Op 5 mei strijkt het Bevrijdingsfestival weer neer in park Transwijk!


Wijkraad Zuidwest zoekt leden!
Wil je graag weten wat de plannen van de gemeente zijn bij jou in de buurt? Of wil je graag meedenken in grote en kleine besluiten? Meld je dan aan als lid van de wijkraad Zuidwest. Of volg de wijkraad op Twitter.


Gemeente en politie werken samen om overlast en delicten tegen te gaan, maar hebben daarbij de hulp van bewoners hard nodig. U kunt zelf ook helpen om delicten te voorkomen en de pakkans van daders te vergroten.

Jeugdoverlast en -criminaliteit
Jongeren maken op straat vrienden, leren elkaar kennen of spreken af in de wijk. Dat maakt de straat levendig. Utrecht wil graag een gemeente zijn waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten zonder dat direct overlast ontstaat voor de omgeving. Helaas lukt dat niet altijd. Om de overlast effectief aan te pakken is het belangrijk dat alle overlast wordt gemeld en dat de melding zo specifiek mogelijk wordt gemaakt. Hieronder leest u hoe u jeugdoverlast kunt melden.

Meld overlast door jongeren
•    Hebt u overlast van jongeren? Dan kunt u de politie bellen via 0900-8844.
•    Ziet u iemand iets vernielen of verdacht gedrag? Bel dan direct 112. Zo heeft
de politie de meeste kans om de dader op heterdaad te betrappen.
•    Wilt u liever anoniem melden? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via
0800-7000.
•    Bij de gemeente kunt u jeugdoverlast online melden via
www.utrecht.nl/melding.

Meld verdacht gedrag
Het overgrote deel van alle aanhoudingen gebeurt naar aanleiding van een melding van een bewoner. Bel 112 als elke seconde telt. Bij levensbedreigende, maar óók bij verdachte situaties of als u getuige bent van (poging tot) autokraak of woninginbraak, vernielingen, bedreiging of mishandeling. Hoe sneller de politie ter plekke kan zijn, hoe groter de pakkans.Deze buurt is alert!

In veel Utrechtse buurten zijn bewoners alert via online platformen. Op deze manier wisselen ze informatie uit over verdachte situaties uit hun buurt.
Heeft u met uw buurtgenoten een Whatsapp- of Facebookgroep? En wilt u dit kenbaar maken in de buurt? U kunt zich dan bij het wijkbureau Zuidwest melden via zuidwest@utrecht.nl. Bij het wijkbureau kunt u raamstickers krijgen en uw groep opgeven voor een buurtalert-stoeptegel in uw straat. Kijk voor meer informatie over het oprichten van een Whatsapp-groep op www.utrechtalert.nl.

Volg ons Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt
Deel deze nieuwsbrief  
Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter

 

Uitschrijven