Nieuwsbrief januari 2018

 

Gemeente Utrecht logos
Gele balk

Nieuwsbrief Wijkbureau Zuidwest

Januari 2018
Kanaleneiland Noord, Kanaleneiland Zuid, Transwijk, Dichterswijk, Rivierenwijk en Merwedekanaalzone
Afvalcoaches.png
Foto: Wethouder Kees Geldof, een buurtbewoner en de afvalcoaches


Gemeente gaat afvalcoaches inzetten om Utrechters te attenderen op afvalgedrag
In Utrecht worden vanaf 15 janauri afvalcoaches ingezet die mensen op straat gaan uitleggen hoe ze hun afval het beste kunnen weggooien.
In onder andere de wijken Kanaleneiland en Overvecht wordt nog te veel afval verkeerd geplaatst bij de ondergrondse containers. De gemeente wil dit tegengaan.
In nieuwe opvallende gele jassen lopen de afvalcoaches door de wijk. Bij ondergrondse containers gaan ze in gesprek met omwonenden over afval.
Er wordt nog te veel en te vaak afval verkeerd aangeboden. Jaarlijks worden er bijvoorbeeld 100.000 afvalzakken weggehaald bij containers die er niet in
zijn gegooid maar ernaast zijn gedumpt. Dit zorgt onder andere voor zwerfafval, een vervelend straatbeeld en slechtere scheiding van afval.


Dinsdagavond 30 januari 2018 is het zover: het 2e Platform Vreedzaam & Opgroeien Kanaleneiland!
We gaan met elkaar in gesprek over het thema: samenwerken met ouders. Hoe werken we samen aan een fijne wijk waar onze kinderen goed opgroeien?

Het 2e platform is vooral bedoeld voor ouders en professionals die de 1e keer (oktober 2017) niet aanwezig konden zijn. We nodigen je graag uit en vragen of je een betrokken ouder(s) uit de wijk mee wilt nemen. De bijeenkomst is op dinsdag 30 januari van 19.00 – 21.30 uur in het Hart van Noord, Trumanlaan 60. Ook vaders zijn van harte welkom!

Aanmelden uiterlijk maandag 29 januari via: zuidwest@utrecht.nl, ovv naam en naam ouder(s).


Spreekuur wijkwethouder
Paulus Jansen.jpgOp maandag 12 februari houdt de wijkwethouder spreekuur van 17.30-18.30 uur in de Verkeerstuin, Vreugdehillaan 50.

U kunt zich telefonisch aanmelden via 14 030 of per mail via zuidwest@utrecht.nl.


Uitslag draagvlakmeting betaald parkeren Hendrik Tollenstraat  is bekend
De uitslag van de draagvlakmeting voor betaald parkeren op zondag in de 8 bestaande parkeerrayons rond de binnenstad is bekend.
Een meerderheid heeft tegen betaald parkeren op zondag gestemd. Betaald parkeren op zondag blijft dus gratis in de parkeerrayons rond de binnenstad.
De aanleiding van deze draagvlakmeting en meer informatie kunt hier lezen.


Melden loont!
Woninginbraak.jpgDankzij alerte getuigen in de wijk heeft de politie 3 inbrekers aangehouden die het hadden voorzien op een woonschip in Kanaleneiland.
Naar aanleiding van een melding in Dichterswijk zijn ook daar 2 inbrekers aangehouden die het hadden voorzien op een woning.

Oplettende bewoners houden de wijk veilig! Verdachte situatie of strafbaar feit? BEL 112! Door alerte buurtbewoners wordt de pak kans van boeven vergroot.


Autokraken voorkomen
In Zuidwest zien wij nog een toename van het aantal autokraken. De  belangrijkste reden van autokraak is dat er buit te halen valt. Als er niets zichtbaar in uw auto ligt, kan het er ook niet uit worden gehaald.

Ziet u een verdachte situatie (bij een geparkeerde auto), bel dan gelijk 112. Lees hier voor meer informatie en preventietips.


Aan de slag met aardgasvrij
Utrecht telt bijna 150.000 woningen. Veel Utrechters koken en verwarmen hun huis met aardgas. Dat gaat veranderen. Vanaf 2050 gebruiken we in Nederland geen
aardgas meer in huizen en gebouwen. Ook de gemeente is bezig met plannen voor het aardgasvrij maken van de stad. Dat betekent nogal wat. Benieuwd wat er in Utrecht en in jouw huis verandert? Bekijk de animatie. Lees meer >>


Gratis energieadvies en energiebox voor huurders
Woont u in de gemeente Utrecht en huurt u een woning? Dan kunt u een gratis energieadvies en een energiebox  met besparende producten aanvragen zoals een zeer zuinige lamp, stekkerbox en radiatorfolie. Het scheelt u veel geld.

Volg ons Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt
Deel deze nieuwsbrief  
Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter
Uitschrijven