Nieuwsbrief juni 2018

Gele balk

Juni 2018
Kanaleneiland Noord, Kanaleneiland Zuid, Transwijk, Dichterswijk, Rivierenwijk en Merwedekanaalzone
 Taalakkoord
Kanaleneiland en Transwijk:  Hart voor Digi-Taal
Op 26 juni hebben 17 organisaties het taalakkoord Kanaleneiland –Transwijk.
Hiermee geven de organisaties aan om in 2018-2019 extra aandacht te geven aan het thema Taal en digitaal.

We streven naar eenvoudiger taalgebruik, meer taalvrijwilligers en een betere doorverwijzing naar het Taalhuis. Ken je ook mensen van wie je vermoedt dat ze de taal niet goed lezen of schrijven of vind je het moeilijk het gesprek aan te gaan? Pak je kans en schrijf je in voor een gratis training!

Motiverende gespreksvoering door gemeente Utrecht, Jan Ravesteijn:
•        Maandag 24 september : 13.00 -17.00 uur
•        Maandag 8 oktober          : 13.00 -17.00 uur

Herkennen en doorverwijzen door Stichting lezen en schrijven, trainer nog niet bekend:
•        Dinsdag 4 september        :  in de middag (exacte tijd volgt)
•        Donderdag 28 september :  in de middag (exacte tijd volgt)

Aanmelden kan via: zuidwest@utrecht.nl

Kanaleneiland verbonden in verdriet
Donderdag 21 juni vond een tragische brand plaats op de Marshallaan. Bij dit tragische incident is een bewoonster overleden en een agent gewond geraakt.
De Utrechtse burgemeester is trots op de wijkbewoners en de hulpdiensten die donderdagavond zo snel in actie kwamen toen de brand was uitgebroken.
Namens de Gemeente Utrecht en alle diensten wensen wij de bewoners, families en alle betrokkenen veel sterkte toe. Mocht u naar aanleiding van dit incident hulp nodig hebben dan kunt u daarvoor contact opnemen met deze hulpverlenende instanties.

Uitnodiging besloten bijeenkomst zondag 1 juli
Naar aanleiding van de tragische gebeurtenis op de Marshallaan organiseert Stichting Al Amal in samenwerking met diverse partners een bijeenkomst op zondag 1 juli met als thema ‘We hebben oor voor elkaar’.  Dit vindt  plaats in het Krachtstation van 15.00 tot 17.00 uur , Amerikalaan 199. Dit is een besloten bijeenkomst voor alleen vrouwen vanaf 16 jaar.

Plattegrond Attleeplantsoen

Vernieuwing groen Attleeplantsoen
Uitnodiging inloopbijeenkomst woensdag 4 juli
Het groen aan het Attleeplantsoen wordt vernieuwd. Op woensdag 4 juli tussen 16.30 en 18.30 uur willen we met u in gesprek over een nieuwe inrichting. Kom langs op woensdagmiddag 4 juli bij de voetbalkooi naast de moskee. We bekijken dan, samen met u, wat waar kan komen. Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Maarten Hensbroek (projectleider) via telefoonnummer 14030 of per e-mail: m.hensbroek@utrecht.nl.

Wijkwethouder Linda VoortmanSpreekuur met nieuwe wijkwethouder Linda Voortman
Linda Voortman is de nieuwe wijkwethouder voor de wijk Zuidwest. Van harte welkom!
Op maandag 9 juli houdt de wijkwethouder spreekuur van 18.00-19.00 uur in het Wijkbureau Zuidwest,
Al Masoedilaan 188.

Wij vinden het prettig als u vooraf even aangeeft dat u komt. Dit kan via zuidwest@utrecht.nl of door te bellen  op 14 030. Klik hier voor de overige spreekuren in 2018.

De ProeftuinDe Proeftuin
De Proeftuin @ Food for Good, een sociale horeca-onderneming in Park Transwijk, is geopend!

Je kunt er heerlijk op het zonnige terras zitten met uitzicht op de moestuin, onder het genot van een kopje koffie, verse kruidenthee uit de tuin of zelfgemaakte limonades en ice-tea. Ook worden er dagelijks verse smoothies, belegde broodjes, hartige taarten en zoete lekkernijen geserveerd.

Het terras is geopend van maandag t/m zondag van 09.00 uur tot 17.00 uur bij droog/mooi weer en er is de mogelijkheid tot verhuur en lunchcatering! Klik hier voor meer informatie op hun website.

Runstraat deze zomer leefstraat
De Runstraat wordt van 14 juli tot 26 augustus ten noorden van de Volkerakstraat ingericht als leefstraat. De straat wordt deze weken tijdelijk ingericht naar de wensen van bewoners en afgesloten voor verkeer. De initiatiefnemers van de leefstraat hebben gezorgd voor afspraken met de buurt en alternatieven voor verkeer en parkeren in de periode van de leefstraat. De Runstraat is een van de 6 leefstraten in Utrecht deze zomer. Klik hier voor meer informatie over leefstraten.

Hulp of advies bij een laag inkomen?
Hebt u een laag inkomen? Dan kunnen de gemeente en andere organisaties u helpen. Niet alleen met geld, maar ook met hulp of advies. Meer informatie >>

Volg ons Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt
Deel deze nieuwsbrief