Nieuwsbrief maart 2018

 

Gele balk

Nieuwsbrief Wijkbureau Zuidwest

maart 2018
 

Kanaleneiland Noord, Kanaleneiland Zuid, Transwijk, Dichterswijk, Rivierenwijk en Merwedekanaalzone

Wijkopgaven 2018
 
 


Wijkopgaven Zuidwest 2018
Wijkbureau Zuidwest heeft een jaar lang geëxperimenteerd met vernieuwde vormen van wijk- en bewonersparticipatie. De resultaten zijn duurzame, meerjarige opgaven, vertaald naar concrete wijkopgaven voor 2018.


Uitnodiging inloopavond woningbouwplannen Eendrachtlaan 10
Op dinsdag 27 maart is er een inloopbijeenkomst over de woningbouwplannen Eendrachtlaan. De bijeenkomst is van 18.30 tot 20.00 uur in de Southpark Utrecht aan de Europalaan 100. Klik hier voor meer informatie.


Samen-Schoon


Parkeren Attleeplantsoen
De gemeente krijgt veel klachten over fout parkeren bij het Attleeplantsoen. Ook kunnen brandweer en ambulance er vaak niet door. Dat is gevaarlijk. Daarom gaan handhavers meer controleren in de buurt.

Parkeer alléén in de vakken
U mag uw auto alleen in de parkeervakken parkeren. Buiten de vakken staat u fout geparkeerd en riskeert u een boete of uw auto kan worden weggesleept.

Perkeren in de vakkenRiskeer geen boete

Fout parkeren = € 95,- boete
Als handhavers zien dat u uw auto fout geparkeerd hebt, dan krijgt u een boete. U moet dan € 95,- en administratiekosten betalen.
Als handhavers gevaarlijk geparkeerde auto’s zien, dan slepen ze die weg. De eigenaar moet hier zelf voor betalen.

Lopend of met de fiets
Op vrijdagmiddag is het druk. Toch moet u dan een parkeerplek zoeken in de vakken. Woont u in de wijk? Kom dan lopend of met de fiets.

Vragen?
Neem dan contact op via telefoon 14 030.


Ophaaldag afval rond Pasen
Vanwege Pasen veranderen de ophaaldag(en) van het afval dat huis-aan-huis wordt opgehaald. Deze wijzigingen gelden voor al het afval, dus voor restafval, groente-, fruit- en tuinafval, papier en karton en voor plastic, blik en pak. Bekijk hier de ophaaldagen voor uw postcode.


26 maart start bomenproject Amerhof
Op de Amerhof staan 8 meelbessen die in slechte staat zijn. De bomen kunnen niet meer gered worden. Daarom moeten ze worden gekapt. In plaats daarvan komen 9 bomen terug. De werkzaamheden starten op 26 maart en duren ongeveer 3 weken. Lees meer.


Landelijke Opschoondag zaterdag 24 maart
Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. Dan organiseren mensen in het land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Doe ook mee en meld uw actie aan! Of sluit aan bij een actie in uw buurt.


Schoolzwemmers krijgen zwemdiplomagarantie
In Utrecht vinden we het belangrijk dat iedereen kan zwemmen. Basisscholen met een hoog percentage kinderen zonder zwemdiploma kunnen vanaf groep 4 bij de Utrechtse Zwembaden komen schoolzwemmen. Dit jaar met zwemdiplomagarantie! Lees meer.


Geef initiatieven op voor de Tolerantieprijs 2018
Kent u mensen, bedrijven en andere organisatie die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving? Geef ze dan snel op voor de tolerantieprijs 2018. Het gaat om activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Aanmelden kan tot donderdag 29 maart 2018.  De winnaar krijgt een geldbedrag van € 7.000, -.


 

Volg ons Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt
Deel deze nieuwsbrief  
Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter

 

Uitschrijven