Nieuwsbrief mei 2018

Klik hier voor de html versie
Gemeente Utrecht logos
Gele balk

Nieuwsbrief Wijkbureau Zuidwest

mei 2018
Kanaleneiland Noord, Kanaleneiland Zuid, Transwijk, Dichterswijk, Rivierenwijk en Merwedekanaalzone
 Opening Spaaklaan
 
Opening nieuwe buitenruimte Spaaklaan
Op 9 mei is de nieuwe buitenruimte van de Spaaklaan samen met bewoners feestelijk geopend. Samen met kinderen uit de buurt onthulden de wijkwethouder en de directeur van Mitros ook de nieuwe speeltoestellen. Het was een geslaagde middag met blije bewoners waarbij niet alleen het gereedkomen van de heringerichte Spaaklaan werd gevierd. De bewoners zijn ook in contact gekomen met het aanbod van Doenja Dienstverlening en het beweegprogramma van
Harten voor Sport.


Verkeerstuin Transwijk

De Verkeerstuin in Park Transwijk draait weer op volle toeren!
Kinderen kunnen hier kennis maken met verschillende situaties in het verkeer. Ze krijgen uitleg over verkeersborden, verkeersregels en kunnen deze meteen toepassen op het parcours! Zo kunnen ze met de trapauto, fiets of lopend al op jonge leeftijd op een speelse manier over het verkeer leren. De Verkeerstuin richt zich vooral op kinderen vanaf 3 jaar en hun ouders. Het is een speelparadijs voor de kinderen en ook een ideale plek om een kinderfeestje te organiseren! Kijk op de facebook pagina voor meer informatie over de Verkeerstuin.


Horeca Rooseveltlaan

Nieuwe horeca in Kanaleneiland
In de twee jaren ’30 woningen, direct gelegen aan de parkboulevard langs het Amsterdam-Rijnkanaal, komt binnenkort horeca. Het belooft een bijzondere plek te worden in de vernieuwing van de wijk Kanaleneiland. Op dit moment is men volop bezig met de werkzaamheden.


Vrije busbaan Transwijk

Vrije busbaan Transwijk
Utrecht werkt aan de vrije busbaan Transwijk. De busbaan Transwijk wordt onderdeel van een busbaan die loopt van Utrecht Centraal, via Papendorp naar Vleuten. De gemeente Utrecht legt hiervoor een vrije busbaan door Transwijk en Kanaleneiland aan. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het 5 mei plein en het Anne Frank plein. Lees meer.


Soepfabriek Heycopstraat

Terrein soepfabriek Heycopstraat wordt mogelijk woongebied
Aan de Heycopstraat, aan de rand van Parkhaven in Dichterswijk, ligt het terrein van soepfabriek Intertaste. De fabriek overweegt de locatie te verlaten. Samen met een ontwikkelaar en een eindbelegger onderzoekt de gemeente of het terrein tot een aantrekkelijk woongebied ontwikkeld kan worden. Lees meer.


Slim Melden

Slim Melden App, Gemeente Utrecht
Woon je in Utrecht en ben je een oplettende burger, dan kun je nu al je meldingen over kapotte bushokjes, graffiti, een uitpuilende vuilcontainer, geluidsoverlast en nog veel meer rechtstreeks melden met de Slim Melden Utrecht app. Slim Melden Utrecht is te downloaden in de Google Play Store of via de App store. Melden kan natuurlijk ook via de website.


Mobile Media Lab

Mobile Media Lab op het Amerhof Rivierenwijk
Op donderdag 17 mei was het Mobile Media Lab op het Amerhof in Rivierenwijk. Het wijkbureau, politie, Toezicht & Handhaving en Doenja Dienstverlening waren aanwezig en zijn over diverse onderwerpen in gesprek gegaan met bewoners op het plein. In de ochtend was een programma voor jongeren van diverse basisscholen uit de wijk die voorlichting kregen over items als cyberpesten en sexting. De jongeren mochten ook een kijkje nemen in een politieauto, kregen te zien hoe hondengeleiders te werk gaan en later kwamen ook politieruiters het plein op. In de avond was een programma voor senioren o.a. over het herkennen van en omgaan met babbeltrucs.

Volg ons Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt
Deel deze nieuwsbrief  
Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter
Uitschrijven