Nieuwsbrief november 2016

Henk.jpg

Henk Blankena

Veiligheidsmedewerker Henk Blankena overleden
Tot ons grote verdriet is donderdag 11 november jl. onze geliefde collega Henk Blankena overleden. Henk is 63 jaar geworden. Henk heeft ruim 35 jaar voor de gemeente Utrecht gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar als medewerker veiligheid in de wijk Zuidwest. Henk was een bevlogen collega. Hij had hart voor veiligheid, voor de wijk, maar bovenal voor mensen. Voor zijn collega’s, netwerkpartners en de bewoners stond hij altijd klaar.
Hij was onze rots in de branding. Het is niet te bevatten dat hij er nu opeens niet meer is. Iedereen die hem gekend heeft wensen wij heel veel sterkte toe met dit verlies. Onze gedachten zijn bij de familie van Henk. Gelegenheid voor condoleance is er via het adres van het Wijkbureau Zuidwest, Al-Masoedilaan 188 3526 GZ  Utrecht.

Bewonersavond “Veilig in Zuidwest’ 21 november
Wij nodigen de bewoners van de wijk Zuidwest van harte uit om met ons in gesprek te gaan over de veiligheidssituatie in de wijk. Wij zijn benieuwd naar de wensen en ideeën om Zuidwest nog veiliger te maken. Graag bieden wij u als bewoner tijdens deze avond ook op een interactieve manier informatie en tips aan om woninginbraak te voorkomen. De presentatie hierover zal verzorgd worden door een ex-inbreker. De bewonersavond vindt plaats op maandag 21 november van 19:00 tot 21:15 uur op Wijkbureau Zuidwest, Al-Masoedilaan 188 (zaal achter de bibliotheek aan de Churchilllaan)

Wijkspreekuur Zuidwest 21 november
Wilt u wethouder Jansen spreken? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 14 030 of via zuidwest@utrecht.nl. Het spreekuur is maandag 21 november van 18.00-19.00 uur, Wijkbureau Zuidwest, Al-Masoedilaan 188 (Kanaleneiland)

Sinterklaas in winkelcentrum Kanaleneiland 28 november
Hij komt! Die lieve goede Sint!  Zaterdag 28 november van 12:30 tot 14:30 uur komt Sinterklaas naar winkelcentrum Kanaleneiland. Ontmoet Sinterklaas en zijn pieten. Klik hier voor het programma.

Bewonersavond ‘samen houden we de wijk schoon’ 29 november
De gemeente Utrecht organiseert dinsdag 29 november van 19.30 uur – 21.00 uur in uw wijk een avond over het thema “samen maken we een schone wijk”. De gemeente wil samen met u en andere organisaties kennis en ervaringen uitwisselen om de wijk schoon en leefbaar te houden. De avond vindt plaats in Hart van Noord, gelegen aan de Trumanlaan 60. Wij nodigen u van harte uit om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanleg busbaan Transwijk
Eind 2016/ begin 2017 starten de werkzaamheden in verband met de aanleg van de vrije busbaan Transwijk.  Dit betekent dat vanaf dat moment tot eind 2019 grootschalige werkzaamheden zullen plaatsvinden tussen Churchillaan en Overste Den Oudenlaan in Kanaleneiland/Transwijk. Waaronder het bouwen van een tweetal onderdoorgangen voor de bus bij het Anne Frankplein en het 5 meiplein. De werkzaamheden zullen naar verwachting gepaard gaan met terugkerende verkeershinder voor automobilisten, fietsers en voetgangers in het gebied. Klik hier voor meer informatie over de plannen.

Woon je in de wijk Kanaleneiland en/of Transwijk?
Bij ‘U in de Wijk’ kun je een hoop leren in de praktijk!
‘U in de Wijk’ is een stichting die vanuit vijf wijken in Utrecht wijktelevisie maken. Daarnaast zijn ze ook een productie-huis dat opdrachtfilms maakt. Je kunt hen helpen met het maken van reportages over Kanaleneiland en Transwijk. In eerste instantie zul je vooral interviewen. Maar als je wilt kun je ook leren onderwerpen voor te bereiden en als cameraverslaggever (camjo) reportages te maken. Je kunt heel l veel ervaring opdoen met filmen. Wellicht heb je zelf ook ideeën over onderwerpen die Ú in de Wijk’ kan filmen. Voor meer informatie: Ed Spil, telefoonnummer 06-14 18 21 91 of email: edspil@gmail.com

Agent Kanaleneiland lanceert videoclip over etnisch profileren
De Utrechtse wijkagent Dwight wil etnisch profileren bespreekbaar maken.
De politie ligt al enige tijd onder vuur omdat mensen louter op basis van uiterlijke kenmerken aan de kant worden gezet.  Dat er twee kanten aan het verhaal zitten, probeert Dwight samen te vatten in zijn emotioneel geladen Spoken Word ‘Samen Tegen Etnisch Profileren’. Klik hier voor het interview en videoclip.

Pas op voor woninginbraken!
Het risico op woninginbraken is weer groter nu het eerder donker wordt. U kunt de kans op woninginbraak verkleinen door uw huis te beveiligen volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Kijk voor een subsidie op www.utrecht.nl/pkvw. Wilt u meer informatie en tips om een woninginbraak te voorkomen? Kijk op de website. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan gelijk 112.

Nieuwe bestemming aan het voormalig ROC-gebouw in Kanaleneiland
Recent was directeur Nathan Rozema namens Krachtstation, een project van onze partner Kantorendokter, te gast bij NOS op 3. Het Krachtstation geeft een nieuwe bestemming aan een voormalig ROC-gebouw in Kanaleneiland. Hier komen wonen, werken en beleven samen. De toekomstige bewoners gaan in het pand zelf aan de slag, in ruil voor korting op hun huur. De herbestemming is een initiatief van Labyrinth, HIK Ontwerpers en Van Der Leij Vastgoed Advies. Samen geven zij met Kantorendokter een herbestemming aan leegstaand vastgoed. Verbinding met de wijk staat hierbij centraal. Het Krachtstation wordt 15 december officieel geopend. Bekijk hier het item.

Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt Deel deze nieuwsbrief   Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter