Nieuwsbrief november 2017

Klik hier voor de html versie

Gemeente Utrecht logos

Gele balk

Nieuwsbrief Wijkbureau Zuidwest

November 2017

Europalaan opent.jpg

Europalaan Opent: kom winterwinkelen bij de creatieve broedplaatsen!
De creatieve broedplaatsen aan de Europalaan: Vechtclub XL, De Stadstuin en De Createur openen op zaterdag 2 december de deuren.
Tijdens ‘Europalaan Opent’ kunnen bezoekers tussen 12 en 18 uur binnenlopen in de studio’s van ontwerpers en cadeau’s inkopen voor de feestdagen. Een mooie kans om een kijkje te nemen achter  schermen en kennis te maken met de creatieve ondernemer. Neem een kijkje op de facebookpagina voor meer informatie.


Vanaf  20 november start de herinrichting van de Spaaklaan
De gemeente en Mitros werken samen aan Kanaleneiland Noord Noord (KENN). Mitros knapt de flats op, de gemeente de straten, het groen en de speelplekken. De gemeente pakt de buurt verder aan. Blok voor blok, straat voor straat. Nu is de Spaaklaan aan de beurt. De straat wordt opnieuw ingericht. Samen met de bewoners is een ontwerp gekozen voor de invulling van de openbare ruimte. Er komen 2 speelplekken elk voor een andere leeftijdsgroep. Lees meer.


Kom 29 november naar stadsgesprek schetsontwerp Merwede
Op woensdagavond 29 november organiseren de eigenaren een stadsgesprek over het schetsontwerp Merwede (deelgebied 5). Samen met ontwerpers gaan zij in gesprek met omwonenden, ondernemers en toekomstige bewoners over de verdere invulling van het plan. Lees meer.


Bereikbaarheid 5 Meiplein 24 november –27 november
Van vrijdagavond 24 november 23:00 uur tot maandagochtend 27 november 5:30 uur werken we aan het 5 Meiplein, overdag en ’s nachts. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid. Ook is in de nacht geluidsoverlast mogelijk. Lees meer.


Werkzaamheden aan T-splitsing Drommedarislaan
Op de woonboulevard Kanaleneiland passen we de T-splitsing Drommedarislaan/Kaap de Goede Hooplaan aan. Straks is het dan logischer voor auto’s om af te slaan naar de Kaap de Goede Hooplaan. Zo leiden we het verkeer naar de Woonboulevard in plaats van dat mensen (zoals nu) ‘automatisch’ rechtdoor rijden richting de Europalaan en de oprit A12. Rechtdoor rijden naar de oprit A12 blijft wel mogelijk. Lees meer.


Vraag-Aanbod.jpg

Inloop “Van buren”
Op dinsdagen van 11.00-13.00 uur zijn alle bewoners van Rivieren- Dichterswijk welkom in het Strandpaviljoen Noordzeestraat 20. We ontmoeten u graag! Heeft u een vraag of aanbod als buurtbewoner? Zoals
•        af en toe een boodschap doen
•        een buurtbewoner vervoeren  naar de dokter
•        De hond uitlaten als u ziek bent.
•        Hulp bij een kleine klus
•        Een blokje om wandelen

Wij brengen vraag en aanbod graag samen. Als actieve bewoners weten we wat er te doen is in de wijk. Doet u met ons mee? inloopvanburen@gmail.com, tel: 06 834 411 38.

Kruisvaartkade: bouw woningen
Op het voormalige EKP-terrein van de NS tussen de Kruisvaart en het spoor komen 450 – 600 nieuwe woningen. Op dit moment ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. U kunt hierop reageren tot en met 7 december. Lees meer.


Zorgverzekering U-polis
Woont u in Utrecht en hebt u een U-pas? Dan kunt u gebruik maken van de collectieve zorgverzekering. Dit is de U-polis van Zorg en Zekerheid. Meedoen aan de U-polis betekent meer zorgverzekering voor minder geld. U krijgt korting op de premie en uitgebreide vergoedingen. Lees meer.


Autokraken voorkomen!
Als het eerder donker wordt, zien wij ook een toename van het aantal autokraken. De belangrijkste reden van autokraak is dat er buit te halen valt. Als er niets zichtbaar in uw auto ligt, kan het er ook niet uit worden gehaald. Ziet u een verdachte situatie (bij een geparkeerde auto), bel dan gelijk 112. Kijk hier voor meer informatie en preventietips.


Maak het inbrekers niet te makkelijk!
Het risico op woninginbraken wordt weer groter nu het eerder donker wordt. U kunt de kans op woninginbraak verkleinen door uw huis te beveiligen volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Voor meer informatie en tips om een woninginbraak te voorkomen kijk op de website. Ziet u een verdachte situatie, bel dan gelijk 112.


Gemeentelijke vellijst najaar 2017 online
De Gemeentelijke vellijst najaar 2017 staat online. Op gemeentelijke vellijst worden bomen geplaatst die in slechte staat verkeren en op termijn een gevaar vormen voor de omgeving. Om de bomen op deze vellijst te mogen kappen, vraagt de gemeente hiervoor een ‘gebundelde’ omgevingsvergunning aan. Vanaf het moment van publicatie kunt u reageren op de omgevingsvergunning. Pas na verlening van de vergunning kunt u een eventueel bezwaar indienen. Hoe dit in zijn werk gaat leest u ook op de website.


 

Volg ons Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter Utrecht verbindt
Deel deze nieuwsbrief  
Utrecht op Facebook Utrecht op Twitter


Inschrijven

Uitschrijven