Wijkactiviteiten

3 juni 2018: Festival Dichterbij

Dit jaar wordt begin juni voor het eerst het Festival Dichterbij gehouden. Langs de kades van de Veilinghaven in de Dichterswijk komen muziek, (straat)kunst, poezie en foodtrucks.

Initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Activiteiten Dichterswijk Maurice Bongers: “De Dichterswijk is een enorm levendige wijk waar ontzettend veel gebeurt, ook op het vlak van bewonersinitiatieven. Het was een logische stap: creëer een plek of moment waar alles samenkomt, een spannende mix van professionele podiumartiesten en lokale initiatieven. En dat resulteert op 3 juni in een nieuwe traditie op de Utrechtse festivalkalender: Festival Dichterbij”.

Lees meer over het festival in het persbericht en op de website van het festival.

De wijk op het internet

Meer informatie over wat er speelt in Kanaleneiland, Transwijk, Dichterswijk en Rivierenwijk kun je hieronder vinden aan de hand van een lijst met daarop handige en interessante links.

Indien jezelf een pagina hebt waarvan jij vindt dat die interessante informatie bevat voor andere wijkbewoners laat dit ons dan even weten via het contactformulier.

Wijkconnect

WijkConnect is een matchmaking platform met de missie ‘mensen verbinden in de wijk’. Wijkconnect streeft er naar om lokale weldoeners zoals bewonersinitiatieven, wijkorganisaties en lokale ondernemers met elkaar in verbinding te brengen, om meer te doen voor de wijk. Graag nodigen wij je uit om jezelf en/of je organisatie aan te melden en te presenteren op WijkConnect. Na aanmelding wordt je beter gevonden in het netwerk en maak je jezelf beschikbaar om meer te kunnen doen met mensen in de wijk.

Voor de twee deelwijken zijn de volgende wijkconnect websites actief, via deze website kun je jezelf en/of organisatie aanmelden.

Kanaleneiland
Portal Kanaleneiland (is nog in ontwikkeling)
U in de wijk Kanaleneiland
cultuurhuiskanaleneiland.nl