Wijkraadsleden

Voorzitter: Jeroen Heijgen

Ik ben geboren in Utrecht en woon nu een kleine 27 jaar in de Dichterswijk. Ik heb me aangemeld voor de wijkraad omdat ik het belangrijk vind betrokken te zijn met zaken die in je buurt en er omheen gebeuren. In een sterk groeiende stad als Utrecht is ruimte en met elkaar op een prettige en leuke manier leven een kostbaar ding. Meedenken en bouwen aan een kwalitatieve prettige (groene) omgeving is waar ik hoop een rol te kunnen spelen. Praktisch, creatief en oplossend denken en uitvoeren, projectmatig doelen stellen en realiseren zie ik als mijn bijdrage in de wijkraad. De buurt mooier en leefbaarder maken staat op mijn verlanglijst voor de Dichterswijk.

Benader mij via voorzitter@wijkraadzuidwest.nl

Wim_van_vughtPenningmeester: Wim van Vugt

Ik zit sinds 2004 in de wijkraad en ben daarin bestuurslid en sinds 2013 penningmeester. Vanuit mijn beroepsbezigheden voor mijn pensionering houd ik mij vooral bezig met zaken rond welzijn. Vanuit mijn woonadres ben ik vooral geïnteresseerd in de zaken van Kanaleneiland/Transwijk. Zuid-West is voor mij niet zomaar een wijk, maar een boeiend deel van de samenleving, waar veel van wat ons land beweegt concreet samenkomt. Als er het juiste beleid gevoerd wordt, kan het hoge potentieel van de wijk goed tot zijn recht komen. Maar problemen liggen altijd op de loer. Graag draag ik vanuit het wijkperspectief bij aan de kwaliteit van de gemeentelijke activiteiten, een kritische blik is daarbij onontbeerlijk. Mijn achtergrond als socioloog is mij daarbij tot steun.

Benader mij via penningmeester@wijkraadzuidwest.nl

Secretaris: Erik de Bruin

Ik woon al sinds 2001 met veel plezier in de Dichterswijk. Na jaren van betrokkenheid bij de klankbordgroep Kruisvaartkade – namens de bewoners meedenken over een bouwproject midden in de Dichterswijk – wil ik me graag inzetten voor de Wijkraad Zuidwest. Met mijn ervaring in de ICT zal ik de wijkraad ondersteunen, en mee helpen de communicatie tussen de Wijkraad en de buurt te verbeteren. Daarnaast zal ik met de werkgroep Wijk en Ruimte ernaar streven de vele ontwikkelingen op dit gebied te volgen en samen met de andere wijkraadsleden het college van burgemeester en wethouders te hierover te adviseren.

Benader mij via secretaris@wijkraadzuidwest.nl

Bareld-AaldersBareld Aalders

Ik woon in Kanaleneiland Noord. Ik ben weg- en waterbouwkundige met een opleiding HBO. Mijn belangstelling gaat uit vooral naar de planologie  en de werken in de openbare ruimte. Daar naast  zijn  het vooral sociale problemen die mijn aandacht hebben.

Benader mij via b.aalders@wijkraadzuidwest.nl

Foto Carla JacobyCarla Jacoby

Sinds 2000 woonachtig op een mooi stukje Kanaleneiland Zuid.  Vanaf september 2015 lid van de wijkraad Zuidwest. Het mooie aan Kanaleneiland Zuid is de ruimte, veel groen en een multi culturele samenleving. Er wordt hard gewerkt aan het opknappen van deze wijk wat zeker ten goede zal komen. Binnen mijn woonomgeving ben ik al actief betrokken bij veiligheid en de leefbaarheid van deze wijk en nu vanuit de wijkraad betrokken bij deze portefeuille.

Benader mij via c.jacoby@wijkraadzuidwest.nl

Jacqueline Vlug

Ik woon sinds 2002 met veel plezier in de Rivierenwijk. Ik vind het een fijne buurt om in te wonen. Sinds juli 2017 ben ik lid van de wijkraad en sinds eind 2017 ben ik binnen de wijkraad lid van de werkgroep Sociaal Domein.

Benader mij via j.vlug@wijkraadzuidwest.nl

Ouafa Lamchachti

Ik woon al ruim 30 jaar met plezier in de wijk Kanaleneiland- zuidwest. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Rotterdam binnen afdeling werk en inkomen. Ik heb een aantal jaren geleden besloten in de wijkraad te gaan, omdat ik zag dat mijn wijk snel aan het veranderen was. Binnen de wijkraad draag ik mijn steentje bij om het wonen in onze wijk voor iedereen fijn te maken.

Benader mij via o.lamchachti@wijkraadzuidwest.nl

Elbajan14_0126 Sandra Jacobs

Mijn Utrechtse woongeschiedenis startte ik in een aantal jaren geleden in Rivierenwijk. Na gezinsuitbreiding verhuisden we naar Dichterswijk en sinds het najaar van 2017 ben ik lid van de wijkraad. Ik voel me betrokken bij de ruimtelijke ontwikkelingen in Zuidwest omdat hier veel vraagstukken samenkomen: hoe zorgen we voor voldoende woonruimte en een fijne invulling van de openbare ruimte, maar hoe houden en maken we ook tegelijkertijd onze wijk prettig en bereikbaar? Daar zet ik me in de wijkraad voor in.

Benader mij via s.jacobs@wijkraadzuidwest.nl